A Főnix
Írta: Kovács Krisztina -

A Főnixek bizonyos időközönként lángra lobbannak, elégnek, és hamvaikból megfiatalodva újjászületnek. A Főnix feltámadást, megújulást és az átalakulást jelképezi. Ha a ragyogó főnix berepül az életünkbe, akkor a napot és a Föld fényét, az ősi tudást és számos mágikus erőt hoz nekünk, amelynek segítségével fényes, bonyolult tettekre képesek. Felmér egyetlen pillantásával, és arra szólít fel, hogy hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet, amire képesek vagyunk, és adjuk a legjobbat abból, amit adhatunk. Kapcsolatba hoz a pillanattal, és az örökkévalósággal, és megmutatja, hogy minden, tettnek – mindegy, melyik síkon – következményei vannak.

Megtanít bennünket a fehér mágia kezelésére, amely nem megköt bennünket vagy újraköt, hanem felszabadítja a lelkünket. Nekünk adja az átalakulás erejét, amely lehetővé teszi földi sebeink begyógyulását. Egy nagyon ősi, bölcs lelki madárra lelünk benne, aki nem csak elpusztíthatatlan, időről időre a lángok között meg is újul. Ha nem élünk igaz életet, akkor eltűnik a látóterünkből az összes adottságával együtt.

Pozitív oldalát tekintve a Nap egy tüzes labda, ám a Föld belsejében is létezik egy tűzlabda – így a főnix megtestesíti a Föld energiáját és az égbolton pedig a nap erejét. Fénylő színei feltöltik lelkünket, reményt, magasabb értékeket és erényeket hoznak. Varázsló madárként számos mágikus tulajdonsággal rendelkezik: Könnye rövid időn belül meggyógyítja a mély sebeket; a sötét erőket egy szempillantás alatt láthatóvá teszi, és legyengíti; szél melyet létrehoz, megtisztítja a levegőt és ezáltal a gondolatok erejét, új intuíciókat, ötleteket és inspirációkat hoz. Mivel nagyon-nagyon öreg és elpusztíthatatlan, minden utat ismer a Földön, és az ősi tudás védelmezője.

Útja az átalakulás útja, és lelkünk vitális, elpusztíthatatlan energiájának örök megújulása.

Arra buzdít, hogy néha – saját ritmusunknak megfelelően – vonuljunk vissza. Energiáinkat a Föld, a megbocsájtás, a kegyelem, és az együttérzés tüze segítségével tisztítsuk meg, hogy energiánk a régi terhektől megszabadulhasson és megújulhasson. Negatív oldala nincs, de a főnix csak akkor áll mellettünk, ha a kozmikus törvények és az igazság szerint cselekszünk, ha nem így van nagyon gyorsan eltűnhet a látóterünkből. Álomban: Ha a főnix megjelenik, akkor arra utal, hogy alapvető változás következik be az életünkben, amelynek kimenetele szerencsés. A fejlődésünket és az életerő megújulását szolgálja. „Akár a főnix a hamuból, úgy születek újjá a Nap fényében” – „Az átalakulás ereje mindent meggyógyít bennem. ”

”Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket”

Képek: Színes Varázslat és Karmaasztrológia (saját)