A lila (ibolya) színről
Írta: Kovács Krisztina -

Megerősítés: Vágyom a kiteljesedésre, hogy jobban szolgálhassak. Minél inkább megértem életem értelmét, annál teljesebb életet élek.

Kulcsmondata: „Ráébredni saját önvalónkra. Szolgálat. Önmagunk teljes átértékelése.”

Az ibolya fenséges színe elfeledteti velünk mindennapi gondjainkat. Az ibolya szerény virág, mégis egy csokornyi belőle felvidít minket, és finom illata elkényezteti érzékeinket. Van valami nemes az ibolya vagy bíbor színben, hagyományosan ilyen színű ruhát viselnek a királyok és a papság, valamint a magas rangú személyek. Valójában volt olyan időszak a történelemben, amikor az alacsonyabb rangú nép nem is viselhette ezt a színt.

Az ibolya a gyógyító és a művész által közvetített isteni sugallat színe. A történelem során vallási vezetők is viselték.

Ha úgy érezzük, hogy vissza szeretnénk vonulni a világ zajától, vagy csak csöndesebb, nyugodtabb életre vágyunk, akkor érdemes ibolyaszín ételeket iktatni étrendünkbe, mivel ezek nyugtatólag hatnak az emberre és szellemi táplálékot nyújtanak.

A spektrum színei közül az ibolyának a legmagasabb a rezgésszáma, és ezért ez van a legnagyobb hatással az emberi lélekre. Nyugtatólag hat idegrendszerünkre és megbékíti a zaklatott elmét.

Ha valakinél a lila szín erőteljesen jelen van, jelezheti, hogy mély átalakulásban van.  A Lila a Föld (Vörös) és az Ég (Kék) színének keverékéből születik. A hitnek ezért azt a típusát hordozza magában, ami gyakorlott és tapasztalatok „árán” születik. Azt hirdeti, hogy a Mennyországot itt a Földön keresd.

A megbocsátás képességét is a lila szín hordozza magában.

Lila ételek: energetizálnak, szellemi kapacitásunkat fokozzák pl. padlizsán, vöröskáposzta

Lila ásványok: pl. ametiszt, fluorit, sugilit, charoit

Lila növények: levendula, orgona, zsálya, krókusz, pázsitviola, máriatövis

Forrás: színterápia (Stephanie Norris), Omniverzum