A Mágikus transzformáló Plutó
Írta: Kovács Krisztina -

Mivel a Plutó most sorsfordító időszakot kezd meg, átlép a Vízöntő jegyébe, ezért most egy kicsit róla írok a Hold után.

Már nem lehet besöpörni dolgokat a szőnyeg alá, minden a felszínre kerül aminek már nincs helye: kapcsolatok, mintázatok, elakadások amit még nem tisztítottunk. Hullámzó kedélyállapot néha lent néha fent… Ahhoz, hogy fent legyünk meg kell élni a mélységet is. A felismerés, tudatosság már fél siker. Most megkapjuk az erőt hozzá, hogy le tudjunk rakni régi berögződéseket, elengedjük, amit kell és beleálljunk az erőnkbe, felszabaduljunk. 2024-ben ezt érzékelni fogjuk egyéni és kollektív szinten is.

Ismerjük meg közelebbről a Plutót.

„2006. augusztus 24-éig a Naprendszer kilencedik, legkisebb bolygójaként tartották számon, ma pedig (az Eris után) a második legnagyobb törpebolygónak számít. Azóta a Neptunusz a Naprendszer legtávolabbi bolygója. A Föld holdjánál kisebb, magas hőmérsékleten összetömörült anyagokból álló, nitrogén–metán–szén-monoxid légkörű törpebolygó.

A Plutó tömege csak egyötöde a Holdénak, valamint átmérője is kisebb. Felszínét fagyott nitrogén borítja, mely napközelben felenged és vékony légkört alkot. Felszíne geológiailag aktív, gleccserek és jégvulkánok is találhatók rajta.” Wikipedia

Plutó: transzformáció, egyetemes erő és akarat, pszichikus gyógyító erő, tudással rendelkező hatalom, hatalommal rendelkező tudás. Skorpió energia, nagy kutató, lemegy a mélybe és felszínre tudja hozni a titkokat, elfojtott érzéseket.  A Plutó kapcsolatban van a szexualitással, élettel, halállal, érzelmi kötődésekkel. Ő a Mágus, élet-halál ura. Az egyéni horoszkópban a Marséhoz hasonló a hatása, de sokkal erősebben hat. (Természetesen rengeteg minden befolyásolja, milyen fényszögei vannak, milyen jegyben van stb.).

Plutó istene: Hádész az alvilág ura, a földalatti kincsek uralkodója.

Ha kevés a Plutó energiája valakinek, akkor felléphet, szorongás, félelem, döntésképtelenség, érzelem elfojtás.

Ha valakinek sok a Plutó energiája, akkor nehezen tudja kordában tartani az érzelmeit, rombolóvá, pusztítóvá is válhat. Pszichikus erőinek használata nincs összhangban az egyetemes akarattal.

Ha harmonikusan nyilvánul meg a Plutó a szülött mély érzés, önfejlesztésre kész, lemegy a mélyére, hogy megtapasztalja a születés halál körforgását, mibenlétét (akár meditáció vagy jóga által). Hatalmas lelkierővel és pszichikai energiával rendelkezik, segítő és gyógyító szándékkal alkalmazza. Kutatja az élet mélyebb dimenzióit.

Plútó és az anatómia

Plutóhoz az orr, nem i szervek és belső elválasztású mirigyrendszer tartozik.

Plutó és a gyógynövények, színek, kristályok

Valaminek el kell pusztulnia ahhoz, hogy új születhessen. A Plutóhoz sorolják a zuzmókat és egyes gombaféléket.

Plutó átvonulásakor segíthet ha megerősítéseket alkalmazunk magunkban, hogy az egyetemes akaratot követjük.

Színe: sötétvörös, fekete

Drágaköve: ónix

“S higgyétek el nekem,
hogy a halálban nincsen veszteség,
hogy a halál csak újabb fordulat:

mert minden hangulat egy élet,
és minden élet csak egy hangulat. ”

Wass Albert