A sárkány bölcsessége
Írta: Kovács Krisztina -

Mottója: “Megbízom a bennem lévő bölcsességben és kibontakoztatom erőteljes, dinamikus erőmet. Követem az utam és elfogadom a bennem lakozó potenciált.”

A sárkány szó eredetileg a latin ‘draco’ szóból származik, jelentése kígyó, az éleslátó.

Ha a sárkány erőállatként jelenik meg, akkor valmi nagy tett előtt állunk. A sárkány teljes potenciált, teljes erőbedobást követel.
Összeköt minket a bensőnkben rejlő megfékezhetetlen erőkkel. A sárkány teljességet követel tőlünk, A föld ősi tudásához vezet, a nagy istennőhöz, és az osztatlan erőnkhöz.

Számos mágikus tulajdonsága segítségével -repülés, tűzokádás, magabiztos mozgás a négy elemben- mellénk áll, és megmutatja, mennyire vagyunk ellátva életenergiával. A sárkányban egy hatalmas és ősi szellemi vezetőre találunk. A sárkány egyesít a bennünk lévő tűzzel, a hatalmas teremtő erőnkkel, és azzal az elemmel, amiben őt látjuk. Kapcsolatot teremt mágikus képességeinkkel és egy magasabb rendű látásmóddal.
Megmutatja, hogyan kezeljük az erőt megfelelően, hogy az többé ne forduljon ellenünk. Tanuljuk meg meglovagolni a sárkányt, majd irányítani és uralni az erejét.

A kelet, a napfelkelte, a tavasz, a teremtő erő, és az újrakezdés egyik szimbóluma. Erőt hatalmat, jólétet testesít meg. A sárkányamulett a mesteri tudást és az önképzést jelképezi, valamint a szellem erejét, a védelmet; hordozójának szerencsét hoz.

Kövei: gyémánt, arany, kristály
Színei: kék, zöld, fekete, élénk vörös, narancssárga
Elemei: minden elem, de főképp a tűz, a kozmikus tűz
Szimbólumok: sárkánybot, gyöngyök, kristályszem

Forrás: Jeanne Ruland Az állatok ereje végigkíséri életünket , képek: freepik