Csapatépítő kreatív foglalkozások
Írta: Kovács Krisztina -

Miért ne lehetne kreatívan, az alkotás szabadságán keresztül fejlődni?

Egy sikeres cég működéshez elengedhetetlen a munkatársak elkötelezettsége. Ez akkor tud megvalósulni, ha mindenki megtalálja a saját helyét a csapatban, ami együttesen növeli a produktivitást.

A csapatépítő kreatív foglalkozások a vállalati igényekhez igazodnak, a fejlesztendő területek, személyiség mátrixok feltérképezésével. A worshopok építik a csapatmorált, fejlesztik a kommunikációt, a csapattagok jobban megismerik egymást, és megtanulnak bízni egymásban. Egy közös alkotásnak ereje van, az összetartozást és a sikert erősíti, amire a mindennapokban is emlékezhetnek a csapattagok, amikor egy feladatot kell megoldaniuk.

A tudatos alkotás segíthet abban, hogy személyiségünk fejlődjön, önbizalmunk növekedjen, szembenézzünk önmagunkkal, és így a legmélyebb gondolatainkat feldolgozzuk. Az alkotás is egyfajta meditáció, ahol elménk megnyugszik, és segít megtapasztalni az itt és és most állapotot.

A kreatív folyamatok által a döntéshozó képességünk is javul. A vizualizációs gyakorlatok segítenek a relaxációban, a stressz levezetésében, és fejlesztik problémamegoldó képességünket.

A kreatív foglalkozásokon, dolgozunk őselemekkel, szimbólumokkal, totemállatokkal, színekkel, csakrákkal, személyiségmátrixokkal, belső gyermekkel, árnyékénnel, bolygókkal, rúnákkal. A kreatív alkotó körök témáit csapatra is lehet integrálni illetve vezetői tréningeken is kiválóan alkalmazható kis csoportos foglalkozások keretében.

Sokféle képpen meg lehet közelíteni személyiségünket, a színeken, jelkép rendszereken, szimbólumokon keresztül, amelyek különböző minőségeket képviselnek.

Az egyéni és csoportos swot analízis elkészítése, segít azonosítani, megérteni a csapatot érintő kulcs problémákat, megmutatja milyen területeken érdemes fejlődni.

Keressen az elérhetőségeimen személyre szóló és tematikus ajánlatért!