Elkészült Életfák – Vác Body & Mind Stúdió
Írta: Kovács Krisztina -

Nagyon különleges életfák készültek Vácon a Body&Mind Stúdióban.

Reggel beszélgettünk kicsit a színekről és hatásairól, majd egy rövid meditációt követően mindenki elkészítette a saját életfáját a segítségemmel.

Az ÉLETFA egy ősi misztikus szimbólum, amely a majáktól a keltákig, a buddhizmustól az északi mitológiáig különböző kultúrákban jelenik meg. Az Életfa szimbólumot általában egy nagy faként ábrázolják, melynek gyökerei lefelé a földdel kapcsolódva, az ágai pedig az ég felé nyúlnak, így szimbolizálva a teljességet . Az Életfa emlékeztet a Földanyával való egyetemes kapcsolatunkra.

Az Ob original (pontozós) technikát alkalmaztuk, ami az ausztrál őslakosok művészete. Több féle módszert mutattam, mindenki ki tudta választani a számára legideálisabb eszközt amivel pontozni tud.

Az aboriginális művészet több mint 30 000 éves múltra tekint vissza, és a világ legrégebbi folyamatos művészeti hagyománya.
Sokféle módon készült alkotások tartoznak ide, többek között a levelekre festés, a fafaragás, a sziklafaragás, a szobrászat, a szertartási ruhák és a homokfestés. Az őslakosok művészete szorosan kapcsolódik a vallási szertartásokhoz vagy rituálékhoz. Fontos része a világ legrégebbi folyamatos kulturális hagyományának, amely a totemeken és az Álmodozáson alapul.
Pöttyös festés
A pöttyös festés kis pöttyökből áll, amelyek a sárga (a napot jelképezik), a barna (a talaj), a piros (a sivatagi homok) és a fehér (a felhők és az ég) színekből állnak. Ezek hagyományos aboriginal színek. A pöttyös festményeket bármire fel lehet festeni, beleértve a sziklákat, barlangokat stb. A festmények többnyire állatokat vagy tavakat ábrázoltak, illetve az Álomidőt ábrázolták. Történeteket és legendákat ábrázoltak barlangokon és sziklákon.
Forrás: AlegsaOnline
Ismét egy nagyon kellemes nap volt az alkotás örömével!