Foglalkozások

A művészet mint kommunikációs eszköz

Az egyik hatékony kommunikációs eszközünk a művészet, már ősidők óta. Ha csak a barlangrajzokra vagy homlokrajzokra gondolunk. Őseink tudatában voltak a színek gyógyító hatásának, és növenyekből nyert természetes festőanyaggal díszítették a testüket, valamint bogyókból nyert színezőanyagokkal festették a barlangok falait.

“A szín egyszerűen megfogalmazva fény, mely nélkül nem élhetünk. Testünk sejtjei reagálnak rá, illetve hiányára és ez közvetlen hatást gyakorol fizikai, érzelmi, mentális jólétünkre.” (Stephanie Norris: Színterápia című könyvéből)
Mindannyiunknak van kedvenc színe. Ösztönösen vonzódunk azokhoz a színekhez, melyekre belső egyensúlyunk helyreállításához szükségünk van. Azáltal, hogy elfogyasztjunk, viseljük, vagy körbevesszük magunkat bizonyos színekkel, gyógyítjuk magunkat. A színek erőteljes hatással vannak ránk – testi, lelki és szellemi szinten. 

A művészi önkifejezés lehet egy igazán felszabadító élmény. A tudatos alkotás segíthet abban, hogy személyiségünk fejlődjön, önbizalmunk növekedjen, szembenézzünk önmagunkkal, és így a legmélyebb gondolatainkat feldolgozzuk. Az alkotás is egyfajta meditáció, ahol elménk megnyugszik, és segít megtapasztalni az itt és és most állapotot. 

A kreatív folyamatok által a döntéshozó képességünk is javul. A vizualizációs gyakorlatok segítenek a relaxációban, a stressz levezetésében, és fejlesztik problémamegoldó képességünket.

Célom, hogy megmutassam, a kreativitás segítségével mennyit tudunk tenni önmagunkért, személyiségünk fejlődéséért.  A kreatív fogalkozásokon, dolgozunk őselemekkel, szimbólumokkal, totemállatokkal, színekkel, csakrákkal, személyiségmátrixokkal, belső gyermekkel, árnyékénnel, bolygókkal, rúnákkal egyénileg és csoportban is. Bejárjuk a kelta évkör, természethez kapcsolódó minőségeit is. 

Tematikus kreatív alkotó körök

Feltöltődés és önismeret az alkotás szabadságában

A tematikus kreatív alkotó köreimet vidéki közösségekben, női körökben is szívesen megtartom, előzetes egyeztetés alapján. Az alkotó körök kiscsoportos létszámúak, hogy garantált legyen az egyén sikere az alkotásban.

Csapatépítő foglalkozások

Egy sikeres cég működéshez elengedhetetlen a munkatársak elkötelezettsége. Ez akkor tud megvalósulni, ha mindenki megtalálja a saját helyét a csapatban, ami együttesen növeli a produktivitást. A csapatépítő kreatív foglalkozások a vállalati igényekhez igazodnak, a fejlesztendő területek, személyiség mátrixok feltérképezésével. A worshopok építik a csapatmorált, fejlesztik a kommunikációt, a csapattagok jobban megismerik egymást, és megtanulnak bízni egymásban. Egy közös alkotásnak ereje van, az összetartozást és a sikert erősíti, amire a mindennapokban is emlékezhetnek a csapattagok, amikor egy feladatot kell megoldaniuk.

Önismeret, emberismeret

Magabiztosság, optimizmus

Kreativitás, csapatszellem

Eseménynaptár

Visszajelzések