A Mars és Vénusz tánca
Írta: Kovács Krisztina -

2024.02.16.-án belépett a Vénusz is a Vízöntő jegyébe, követve a Marsot. Nagy tisztulásban vagyunk.
A Vízöntő Mars lázadó, küzd az álmaiért, öntörvényű, fontos számára a közösségben betöltött példamutató szerep. Szereti a kihívásokat, nyughatatlan.
A Vízöntő Vénusz formabontóan viszonyul a szerelemhez, vonzereje különlegességében rejlik, vállalkozó, újító kedvű, lelkileg független.

A Férfi (Mars )és a Nő (Vénusz). Számtalan könyv íródott a témában pl. Mars és Vénusz mindennapi harcai – 365 napról napra szóló jó tanács a férfi és nő közötti különbségek megértéséhez.
Mars és Vénusz állandóan harcol. Olyan mintha egy örök kibékíthetetlen ellentét lenne közöttük. A nő a férfi erejére és határozottságára figyel fel, addig a férfit a nő kedvessége, szépsége fogja meg. Kölcsönös megbecsülésre van szükségük.

Nézzük meg közelebbről a fenti bolygókat.

A Mars a Naptól számított negyedik bolygó a Naprendszerben. Szabad szemmel is könnyedén látható az éjszakai égbolton. A római hadistenről nevezték el, de gyakran hívják „vörös bolygónak” is színe miatt, amit a Mars felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A Mars a harmadik legnagyobb kőzetbolygó a Naprendszerben, számos rendkívüli felszíni képződménnyel. Mivel a Mars feleakkora átmérőjű, mint a Föld, ezért felszíne negyede, a tömege kb. nyolcada a Földének.

Nevét Marsról (a római Mars eredetileg növényi termékenységisten, a mezők, erdők, a termés és a tavasz védnöke volt), Arészről (görög és római mitológiában a háború istene, Zeusz és Héra gyermeke) kapta.

A Mars a tetterő, a kezdeményezés, küzdőképesség, férfiasság. Ha nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat, akkor gyakran egészségi problémák merülhetnek fel, pl. gyulladásos betegségek, azon testrészeken, amelyeket a mars jegyhelyzete indokol a horoszkópban. Ha harmónikusan működik a Mars , akkor az egyén bátor, öntudatos, határozott, erőteljes, merész, szorgalmas, kezdeményező, nyílt, őszinte, gyors, lelkesedő, jó vezető és tudja érvényesíteni az akaratát.

A Mars uralma alá tartozó növények fütőhatást fejtenek ki, védik a szervezet a baktériumoktól, mérgektől. Hatásuk általában gyors és drasztikus.
A Mars uralma alá tartozó növények általában vöröses színűek, leveleik élesek, szúrósak. Ízük égető vagy csípős. Kedvelik a száraz helyeket.

Gyógyfüvei: pl. fehér üröm, fekete örüm, sárga tárnics, galagonya,macskagyökér, kerti zsálya

Növényei: vöröshagyma, fokhagyma , bors, paprika, koriander, komló, len

Fémek, kövek, ásványok: Vas (ferrum), korall, a karneol

A Vénusz a második bolygó a Naptól, keringési ideje 224,7 földi nap.
Nevét Venusról, a szépség római istennőjéről kapta. A Hold után a legfényesebb objektum az éjszakai égbolton.
Vénusz a római mitológiában a kertek istennője. Aphroditéval azonosították, aki a görög mitológiában a szépség és a szerelem istennője.

A kalauzcsillagok közé tartozik, mivel segítette az embereket utazásaik során a tájékozódásban. Emiatt nagyon kedvelt volt és szívesen adtak különféle hangzatos neveket neki, külön a reggel látható és külön az esti Vénusz számára, mint például a Hajnalcsillag és Esti csillag nevet, amelyből keletkezett a jól ismert Esthajnalcsillag elnevezés.

A Vénusz felszínének 80%-át sima vulkáni síkságok alkotják.

A Vénusz a harmónia, kiegyezés, kapcsolatteremtés, szépség, szerelem, az élet örömforrásai, nőiség.

Ha harmónikusan nyilvánul meg a Vénusz, akkor a szülött vonzó, bájos, szeretetre méltó, életvidám, kiegyensúlyozott, művészi tehetség, érdekli a természet, jó a szépérzéke, kedveli a szép környezetet.

Vénusz és növényei:

A gyógynövények többsége a Vénusz uralma alatt áll, segítenek a szervezet összhangjának megteremtésében.
A Vénusz uralma alá tartozó növények egyensúlyba hozzák a szervek működését. A legtöbb Vénusz növény vízhajtó, mivel a Vénusz uralja a veséket. Virágaik rendszerint fehérek, leveleik simák, bársonyosak,ízük édes, illatuk kellemes.

Gyógyfüvei: pl. fehér mályva, szappanfű, aranyvessző, kakukkfű, cickafark, borsos menta

Növényei: pl. mandula, barack, füge, eper, alma, szeder, zab, cseresznye, meggy

Fémek, kövek, ásványok: réz (cuprum), gyémánt

Forrás: wikipedia, gyógyító horoszkóp